Na ruim 20 jaar voor diverse werkgevers in de ICT infrastructuur te hebben gewerkt, heb ik (Huib van Wees),heb besloten om als zelfstandige de markt te betreden, onder de naam RhinoTech.

De naam RhinoTech is ontstaan uit de tijd dat ik mijn systemen naar beesten vernoemde. Zo had ik systemen die Hippo, Rhino, fox, wolf, suricate, squirrel, etc. heette. Ik vind nijlpaarden/hippopo(tamus) geweldige dieren. In die tijd was het als particulier niet mogelijk om een nl domeinnaam te registreren, een vriend van me had zelf een domeinnaam in het cx domein, dit is van christmas islands een kleine eilandengroep in de buurt van Australiƫ. De domeinnaam hippo.cx was echter al bezet en besloot toen om rhino.cx te registreren.

Toen het mogelijk werd om als particulier een nl domein te registreren bleek rhino.nl al bezet te zijn, ik heb daarom het stukje tech erachter gezet waardoor het eigenlijk staat voor Rhino Technologies.

Er is wel eens gevraagd waar het voor staat, ik heb wel overwogen om met iemand te gaan samenwerken die een voornaam heeft die begint met de letter R. Ik heb wel eens gezegd dat het staat voor R… Huib’s InterNet Oplossingen. Echter is de samenwerking met R destijds nooit to stand gekomen. Nu zeg ik wel eens dat het staat voor Realistische Huib’s InterNet Oplossingen. Maar eigenlijk ligt de oorsprong gewoon in de systeemnamen zoals hierboven beschreven.